Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
logo Helse Midt-Norge

Utlysning av midler til oppdragsforskning

Evaluering av effekt av iverksatte tiltak i Program for brukervennlighet og optimalisering av Helseplattformen

Helse Midt-Norge RHF er et av fire regionale helseforetak i Norge og har ansvar for å drive spesialisthelsetjenesten i de to midtnorske fylkene (Møre og Romsdal og Trøndelag). De regionale helseforetakene eies av Helse- og omsorgsdepartementet, og har ansvar for å sørge for god pasientbehandling, forskning, utdanning og opplæring av pasienter og pårørende.

Ramme

2.5 millioner kroner årlig i to år (totalt 5 mill. kroner).   

Søknadsfrist

25. mars 2025

Oppdraget

For å tilrettelegge for økt brukervennlighet og effektivitet i arbeidsprosesser som benytter Helseplattformen-løsningen, har styret i Helse Midt-Norge RHF vedtatt å etablere Program for brukervennlighet og optimalisering av Helseplattformen. Programmet har en total kostnadsramme på 200 mill. kroner. Programmet skal gå over to år og organiseres i fire faser.

Midlene går i hovedsak til kjøp av leveranser fra Helseplattformen AS, og til prosessforbedringer og opplæring i helseforetakene. Det etableres en regional programledelse ved St. Olavs hospital HF og programmet skal styres gjennom den regionale IT-styringsstrukturen som skal prioritere ressursbruk og innsatsområder.

For å måle effekt på iverksatte tiltak skal det gjennomføres en prosess- og resultatevaluering i form av et følgeforskningsprosjekt. Oppdraget må løses ved bruk av anerkjente metoder for å evaluere effekt på driftsparametre og kvalitetsmål. Det er et krav at oppdragsgiver får underveis-evalueringer som muliggjør løpende forbedringer i prosjektet. Rapportene skal leveres hvert halvår i forbindelse med faseovergang. Prosjektet skal følge generelle forskningsetiske retningslinjer og resultatene skal publiseres åpent tilgjengelig for allmennheten.  

Oppdragsgiver (Helse Midt-Norge RHF) og oppdragstaker skal inngå avtale ihht SSA-F (Forskningsavtalen). I tråd med dette rammeverket fastsetter oppdragsgiver prosjektets tema og problemstillinger, mens oppdragstaker fastsetter studiedesign og metode. Videre skal resultatene gi nytte for oppdragsgiver og andre brukergrupper spesifisert av oppdragsgiver, og oppdragsgiver skal få overført bruksrettigheter til forskningsresultatene.

Det er ønskelig med snarlig oppstart i prosjektet, helst innen 1. mai.

Søknaden

Informasjon om formelle krav og hva søknaden skal inneholde.

Søknaden kan fremmes av

Formelle krav

  • Lederforankring
  • Krav om at prosjektleder har fullført doktorgrad

Prosjektbeskrivelsen må inneholde en beskrivelse av: 

  1. Problemstillinger og mål, inkludert definisjon av brukervennlighet.
  2. Planlagt studiedesign og metode(r) og analyser.
  3. Aktivitetsplan, inkludert oppstartsdato og plan for gjennomføring av underveisrapportering.
  4. Redegjør for hvordan du i dette prosjektet oppfyller kravet om brukermedvirkning. Ansatte i helsetjenesten regnes som brukere i dette prosjektet.
  5. Mulighet for fysisk tilstedeværelse på helseforetakene i Midt-Norge og Helseplattformen AS.
  6. Referanser

Obligatoriske vedlegg

  • CV til alle prosjektdeltakere
  • Detaljert budsjett. Budsjettet skal gi en tydelig oversikt over kostnadsrammene, og samsvare med prosjektets mål og innhold.
  • Dokumentasjon på fullført doktorgrad (vitnemål)
  • Signert lederforankring

I forbindelse med innlevering av søknad skal du fylle ut et enkelt søknadsskjema, hvor du også laster opp søknaden med alle relevante vedlegg. Søknadsskjemaet finner du her.

Design (40%)

  • Vitenskapelig bakgrunn for prosjektet, oversikt over forskningsfronten og aktuell referanselitteratur
  • Fremstilling av hypoteser, mål og milepæler

Gjennomføring (40%)

  • Realistisk og hensiktsmessig plan for gjennomføring (datainnsamling, metoder, analyser, statistikk osv.)
  • Realistisk budsjett
  • Beskrivelse av roller i prosjektet
  • Brukermedvirkning

Søker og forskningsmiljø (20%)

  • Kompetanse og kvalifikasjoner
  • Kompetanse på prosjektledelse
  • Infrastruktur (tilgang til utstyr, ressurser og faglig nettverk)
  • Relevante samarbeidspartnere og læringsmiljø

Søknadene skal vurderes av en vurderingskomite sammensatt av relevante fagpersoner i regionen. Vurderingskomiteen vil vurdere kvaliteten i prosjektet, og oversender sine anbefalinger til fagdirektør ved HMN RHF som vedtar tildelingen. Planlagt metode, gjennomføringsevne, erfaring og tidspunkt for oppstart vil være vesentlig ved tildeling.

 

Det forventes at vedtak om tildeling er klart tidlig april.

Kontakt

Spørsmål knyttet til utlysningen kan rettes til assisterende fagdirektør i Helse Midt-Norge RHF: Audun Eskeland Rimehaug

Sist oppdatert 03.03.2025