Slik skal spesialisthelsetjenesten bli mer miljøvennlig
Denne uken møtes spesialisthelsetjenesten til konferanse for å lære mer om hvordan vi kan bli mer miljøvennlig.

Unødvendig hanskebruk i norsk helsetjeneste er estimert til å utgjøre 70 millioner hansker hvert år. Det betyr om lag 490 tonn søppel i året.
28. og 29. april arrangeres årets Miljø- og samfunnsansvarskonferanse i Trondheim. Der vil det blant annet bli gitt innblikk i hva ledere og helsepersonell kan gjøre for å redusere kjernevirksomhetens CO2-avtrykk.
– Det er gledelig at vi får samlet så mange til vår felles konferanse om miljø og bærekraft i spesialisthelsetjenesten. Dette vitner om et stort engasjement i helsetjenesten for å bidra til det grønne skiftet. Arbeidet med å redusere utslipp og å redusere bruk av engangsutstyr krever nye løsninger innen innkjøp, transport, bygg og energi og sirkulærøkonomi og avfall. Vi ser frem til å lære og å bli inspirert til videre innsats, sier Jan Frich, administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF.
Professor Anne Kveim Lie forsker på avfall fra helsesektoren. Hun skal snakke om engangsutstyr, renhet og trygghet i helsesektoren, og vi skal få presentert et nordisk perspektiv på engangs og flergangsprodukter fra Region Midtjylland i Danmark.
Du kan følge konferansen digitalt her.
Klimaendringene er ifølge Verdens helseorganisasjon den største helsetrusselen vi står ovenfor. Alle virksomheter og privatpersoner må bidra for å sikre en fremtid for de som kommer etter oss, derfor
Derfor har spesialisthelsetjenesten også vedtatt felles klima og miljømål. Hovedmålet er å redusere CO2-utslipp med 40 prosent innen 2030, og at det skal være klimanøytral drift innen 2045.
Les mer om spesialisthelsetjenestens klima- og miljømål her.