
Clinical Academic Groups - CAG
Gjennom Clinical Academic Groups – CAG, vil det regionale samarbeidsorganet for utdanning, forskning og innovasjon i Midt-Norge (Samarbeidsorganet) stimulere til faglig samhandling på tvers av sektorene, med mål om bedre helsetjenester.
CAGene skal bidra til å styrke det strategiske helsesamarbeidet mellom helseforetakene og universiteter og høyskoler i regionen.
Målet er bedre forskning og innovasjon, undervisning og kompetanseutvikling samt klinisk praksis til det beste for helsetjenestene og befolkningen. CAG-ordningen er inspirert av Greater Copenhagen Health Science Partners.
Her kan du lese om etablerte CAGer i Helse Midt-Norge.
Clinical Academic Groups - CAG
CAG er en modell og et virkemiddel for faglig samhandling mellom klinikere og forskere i helseforetak og vitenskapelig ansatte ved universiteter og høgskoler, med overordnet mål om raskere implementering av ny kunnskap i helsetjenesten. I en CAG skal nye ideer til forskning, innovasjon, undervisning og kompetanseutvikling utvikles i samarbeid.
CAG-modellen
Faglig utvikling krever ofte samarbeid på tvers av ulike disipliner og fagområder som tradisjonelle organisasjonsrammer ikke tilrettelegger for. CAG-modellen gir støtte til både nettverksbygging og til rekrutteringsstillinger for å bidra til mer fleksibel samarbeidsstruktur som gir hurtigere overføring av forskningsbasert kunnskap til klinisk praksis, og dermed raskere effekt for pasienter og befolkning. Nytteverdi og gjennomføringsevne er derfor viktige mål for en CAG.
Hovedmålene med CAG er å:
- forbedre helseutfall, opplevelse og likhet for pasienter og befolkning
- gjennom å sikre at forskningsbasert kunnskap raskere tas i bruk i praksis, i pasientopplæring og undervisning av helseprofesjonsstudenter og helsepersonell, og i bred samfunnsrettet formidling
- ved å samle og støtte fagfolk på tvers av alle profesjoner, disipliner, karrieretrinn og erfaring
- ved å arbeide evidensbasert og i samarbeid med tjenestebrukere, med tydelig fokus på kost-nytte-effekt og redusert uønsket variasjon
- organisere et høykompetent og tverrfaglig team for å adressere en avgrenset, men betydende helseutfordring i regionen
- bygge sterke kompetansemiljøer som kan konkurrere om internasjonal forskningsfinansiering
- bidra til å identifisere og overkomme hindringer for faglig samarbeid mellom sektorene og sykehusene i regionen
- Utvikle og iverksette helseinnovasjoner som forbedrer praksis og kvalitet i helsetjenesten
Noe annet enn et forskningsprosjekt
Å få tildelt CAG-status er noe annet enn en tildeling til ett forskningsprosjekt. En CAG er en samling av pågående og planlagte faglige aktiviteter for å styrke et fagområde/tema. CAG-er får finansiering til å bygge opp et tverrfaglig fellesskap og samarbeid for å samle faglige aktiviteter som kan bidra til å utvikle ny kunnskap, omsette kunnskapen til praksis og til å øke kompetansen i helsetjenesten.
Typisk vil en CAG bestå av flere delprosjekter/arbeidspakker for å styrke det utvalgte fagområdet/temaet. CAG-en får tildelt lønnsmidler til to rekrutteringsstillinger i tillegg til basismidler, men det er en klar forventning om at CAG-en søker ekstern finansiering for den faglige aktiviteten. Basismidlene fra Samarbeidsorganet skal benyttes til å bygge opp og drifte gruppen, for eksempel gjennom møter, workshops, nettverksbygging i regionen, lønn til CAG-administrator, frikjøp av klinikere, kjøp av tjenester for å utvikle søknader, etc.
Tematikk
Det er viktig for Samarbeidsorganet at tematikken i CAG-en svarer på behov og utfordringer i helsetjenestene i Midt-Norge. I evaluering av søknader vil tematikkens strategiske verdi være et viktig element, sammen med en grundig vurdering av kvalitet og gjennomføringsevne. CAGen etableres med utgangspunkt i en spesialitet, sykdom eller tilstand(er). Utlysningen kan også være tematisk (f.eks. multimorbiditet), fokusere på kapasitet/formål (f.eks. kvalitetsforbedring, forebygging) eller en kombinasjon av de ovennevnte.
Opplæring og formidling
Opplæring og kompetanseutvikling på tvers av organisatoriske grenser er en viktig del av en CAG. CAG-samarbeidet skal bidra til å heve kvaliteten på forskningen, gjøre resultatene relevante og forenkle arbeidet med å spre kunnskapen ut i regionen. Høy kvalitet og relevans vil i neste omgang bidra med å tiltrekke forskningsfinansiering, både nasjonalt og internasjonalt.
Utlysningen er tematisk åpen, men Samarbeidsorganet oppfordrer i 2025 spesielt til søknader innenfor følgende tema:
- Digital Health Solutions
- Primary and secondary prevention
- Multimorbidity
Kunnskap fra CAG-ene skal formidles til- og kunne nyttiggjøres av ansatte i helsetjenestene, brukere og av forskere og undervisere ved universitet/høyskole, samt av beslutningstakere og myndigheter.
Involvering av eksterne partnere som andre regioner, universiteter, helseforetak, private bedrifter og internasjonale miljøer vil kunne styrke en CAG. Eksterne partnere bør derfor være involvert i CAG-en i den grad det er relevant. En velfungerende CAG som har dokumentert sin evne til faglig samhandling og utvikling, forventes å etablere seg vitenskapelig på internasjonalt nivå i framtiden, og tiltrekke seg både ekstern finansiering og bygge internasjonale nettverk innenfor sitt fagområde/tema.
Hvordan bli en CAG?
For å etablere seg som en CAG må et regionalt fagmiljø søke til Samarbeidsorganet gjennom en formell utlysning og søknadsprosess. En CAG-tildeling gir en formell anerkjennelse av samarbeidet mellom de involverte fagmiljøene i de ulike institusjonene.
Se gjerne på de allerede etablerte CAG-ene i Helse Midt-Norge for å få et bilde av hvilke tema en CAG kan omfatte.
Det er flere fordeler med å få tildelt en CAG. Alle institusjoner som er sentrale i samarbeidet forplikter seg til å prioritere og understøtte CAG-ens aktiviteter, Som del av en CAG vil man få tilgang til ekstra støtte på ledernivå, både organisatorisk og administrativt.
En CAG er ikke fritatt fra betaling for tjenester som for eksempel bruk av kjernefasiliteter, biobank, monitorering, etc., men skal ha prioritet til slike tjenester ved de samarbeidende institusjonene.
Ledelsen i de samarbeidende organisasjonene skal bidra til å synliggjøre CAG-en i ulike sammenhenger, men det forventes også at CAG-en selv bidrar aktivt til å formidle egen aktivitet og resultater, både allmennrettet og i form av vitenskapelige publiseringer.
Hvordan en CAG organiseres kan variere noe ut fra sammensetning av partnere, faglige mål og behov. Det er imidlertid noen elementer som ligger fast:
- En CAG skal ha en faglig styringsgruppe med deltakere fra alle partnerinstitusjoner og brukere.
- Krav om deltakelse fra Helse Møre og Romsdal HF, Helse Nord-Trøndelag HF og St. Olavs Hospital HF og minst ett universitet/høyskole i regionen.
- Minst én av rekrutteringsstillingene skal tilsettes ved ett av de lokale helseforetakene, så langt dette er hensiktsmessig og mulig. Det er et mål å styrke forskningsaktiviteten ved de mindre helseforetakene.
Faglig ledelse bestående av meriterte fagpersoner
CAG-ledelsen, som består av CAG-leder og CAG-nestleder, skal være meriterte fagpersoner med høy grad av tillit i egen organisasjon, ledererfaring og ha svært gode samarbeidsevner. I tillegg skal CAG-ledelsen inkludere 2 junior ledere. Ledelsen skal:
- Sikre faglig utvikling og framdrift
- Sikre at CAG-ens ressurser blir rettferdig fordelt og ivaretar aktiv deltakelse fra hele regionen
- Sikre samarbeid på tvers av organisatoriske grenser mellom de involverte institusjonene og mot relevante eksterne partnere
- Fremme CAG-ens rolle i regionen
- Arbeide for anerkjennelse av CAG-en som et faglig kompetansesenter
- Sikre samhandling med tekniske- og administrative støttefunksjoner, komiteer og instanser for godkjenning, leverandører av ulike tjenester og kompetanse
Hver CAG kan ha inntil ti definerte «nøkkelpersoner». Det vil si sentrale og aktive samarbeidspartnere som innehar eller representerer kjernekompetanse som er viktig for fagområdet/ tematikken til gruppen. CAG-en kan knytte seg til andre samarbeidspartnere ved behov, og disse kan være fra institusjoner utenfor regionen.
CAG-ens styringsgruppe
CAG-en skal ha en faglig styringsgruppe med deltakere fra alle partnerinstitusjoner og brukere. CAG-ens styringsgruppe skal sikre at aktiviteten i CAG-en er i tråd med søknaden og at arbeidet støtter opp om behovet i CAG-en. Styringsgruppen skal sikre at ressursene fordeles i regionen, og at regionen, brukere og eksterne partnere ivaretas av CAG-en. Styringsgruppen bør bestå av instituttleder, klinikksjefer fra hver av helseforetakene, eventuelt av personer som er delegert ansvar fra ledelsen. Det bør også vurderes om det bør inkluderes styremedlemmer fra f, eks. kommunehelsetjenesten, FHI etc.
Faglig aktivitet
Den faglige aktiviteten har CAG-en selv ansvar for å beskrive, planlegge, gjennomføre og evaluere. CAG-en skal være selvledet i det daglige arbeidet og må ta et tydelig ansvar for å utvikle gruppen og aktiviteten på tvers av institusjonene. CAG-en skal fortløpende dokumentere sine resultater og synliggjøre ny kunnskap gjennom faglige rapporter og vitenskapelige publisering og formidling.
Det er et mål at CAG-ene skal posisjonere seg som faglig fyrtårn i regionen og bli del av strategisk prioriterte satsinger hos partnerinstitusjonene, regionalt og nasjonalt.
Overordnet ledelse
Ettersom CAG er et virkemiddel etablert av Samarbeidsorganet, er alle CAG-ene underlagt den regionale CAG-direktøren. CAG-direktør oppnevnes av Samarbeidsorganet og har siden oppstarten i 2019 vært professor Björn Gustafsson.
Basisfinansiering (3 millioner kroner)
Samarbeidsorganet tildeler en basisfinansiering til hver CAG. Tildelingen omfatter et årlig beløp på 1 million. Basisfinansieringen tildeles for at gruppen skal etableres og utvikles slik at den skal konkurrere om ekstern finansiering til sitt videre arbeid.
Eksempler på bruk av basisfinansiering: workshops, seminarer og nettverksbygging, lønn til administrativ ressurs for CAG-en, forskningssykepleier, frikjøp av klinikere for å delta i nettverkbyggende aktiviteter og studieopphold relatert til CAG-etableringen. Likeledes kjøp av tekniske og administrative tjenester, informasjons- og kommunikasjonstjenester, studentassistenter og lignende. Basisfinansieringen er ikke ment å skulle finansiere vitenskapelig utstyr eller forbruksmateriell.
To stillingsstipend
CAG-en får også tildelt midler til to 3-årige rekrutteringsstipend, som følger Samarbeidsorganets satser for stillingsstipend. Det ene stipendet finansieres av Samarbeidsorganet, mens det andre finansieres som egeninnsats fra søknadsansvarlig universitetet/ høyskole. Det er krav om at garanti fra dekannivå på finansiering legges ved søknaden. Finansiering skal beregnes med halvårsvirkning første år og totalt tre år fram i tid.
En kan velge å ansette to doktorgradskandidater, men det ene stipendet kan brukes til å ansette en postdoktorkandidat om ønskelig. Begge kandidatene må starte på stipendiatperiodene senest innen utgangen av CAG-ens første år.
Ekstern finansiering
CAG-er forplikter seg til å søke ekstern finansiering innen utløpet av de første tre årene. Det er en klar forventning om at CAG-en søker finansiering ut over regionale kilder, blant annet fra Forskningsrådet, EUs rammeprogram eller tilsvarende.
Muligheter for forlengelse
CAG-ens finansiering strekker seg over tre år. Dersom CAG-lederne ønsker, kan det søkes om videre finansiering for de neste tre årene. Det er da kun mulig å søke om forlengelse av basisfinansieringen og ikke flere stipend. Basisfinansieringen etter de første tre årene fordeles slik; 1 million kroner i år fire, 1 million kroner i år fem, og en halv million kroner i år seks.
En eventuell forlengelse av basisfinansieringen vedtas av Samarbeidsorganet basert på årlige rapporter og oppfølgingsmøter.
Ved en videreføring av CAG-status utover seks år tildeles kr. 100 000 i inntil tre år til regional nettverksbygging. Det er en forutsetning av midlene benyttes til å sikre og styrke fortsatt deltakelse fra hele regionen.
Søknadsansvarlig universitetet/ høyskole forplikter seg til å finansiere en rekrutteringsstilling som egeninnsats i CAG-en.
Samarbeidende helseforetak, universitet og høyskoler forplikter seg til å aktivt legge til rette for opprettelse, drift og utviklingen av CAG-ene. Institusjonene forplikter seg også til å yte støtte både organisatorisk, teknisk og administrativt slik at CAG-ene får gjennomført sin faglige aktivitet på en best mulig måte.
Ledelsen ved institusjonene forventes å bidra til å fremme CAG som virkemiddel overfor sine ansatte og formidle aktiviteten fra CAG-ene i relevante sammenhenger, internt og eksternt. Det forventes også at institusjonene legger inn egeninnsats i form av ulike virkemidler som for eksempel driftsmidler, arbeidstid, støttefunksjoner, infrastruktur og lignende.
CAG-ene følges opp gjennom jevnlige møter med CAG-direktør og ledelsen i samarbeidende institusjoner. Det stilles også krav om faglig rapportering, på lik linje med andre tildelinger fra Samarbeidsorganet, og at det utarbeides en årlig oversikt over CAG-ens merverdi for helsetjenesten.
Regelmessig oppfølging og rapportering er viktig for å identifisere mulige hindringer for den faglige samhandlingen, både av faglig-, teknisk- og administrativ karakter. Rapporteringen vil dessuten utgjøre grunnlaget for eventuell forlengelse ut over tre år. Forut for en eventuell forlengelse vil CAG-en inviteres til dialog med Samarbeidsorganet for å gjennomgå framdrift og vurdering av egen måloppnåelse, aktivitet og planer.
Både klinisk praksis, forskning og innovasjon, så vel som undervisning, opplæring og kompetanseutvikling skal være del av aktivitetene i CAG-en.
Overordnet kriterium for CAG-søknaden er forskningsbasert faglig aktivitet av dokumentert høy kvalitet innen et gitt fagområde/tema, og et klart mål om effekt på pasientbehandling. CAG-ens måloppnåelse må være tett knyttet til forventet impact i helsetjenestene. Det betyr også at tradisjonelle produksjonsmål som publikasjonspoeng, kandidatproduksjon, ph.d.-grader, etc. ikke alene er tilstrekkelige mål for en CAG. Forventet effekt for helsetjenestene og samfunnet skal derfor beskrives konkret.
CAG-en må ha et tydelig mål og faglig fokus som knytter miljøer ved universitet/høyskole og helseforetak sammen, og som involverer ulike fagmiljøer både internt og eksternt. Det er et poeng at den vitenskapelige tilnærmingen skal være bred og tverrfaglig, mens helseutfordringen som adresseres bør være avgrenset og presist definert. Det er også viktig å vise at CAG-en har kompetanse og ressurser til å gjennomføre den planlagte aktiviteten.
Krav til lederteam: CAG-en skal ha en leder og en nestleder som sammen utgjør gruppens lederteam. Lederduoen må ha forskjellig hovedarbeidsgiver: dersom CAG-leder har hovedstilling i helseforetak så må nestleder ha hovedstilling ved universitet/høyskole, og vice versa.
Krav til aktiv deltakelse i hele regionen: Det er et krav om at hele helseregionen er representert i CAG-en. Minst tre helseforetak og minst ett universitet/høyskole i regionen må være aktive deltakere i CAG-en. Aktiv deltakelse innebærer at institusjonene skal være involvert ut over å bare å ha en passiv rolle som for eksempel datainnsamler eller prøvetaker.
Krav til brukermedvirkning: Det må gjøres rede for hvem som er brukere av resultatene av den faglige aktiviteten i CAG-en, og hvordan brukere er involvert i planlegging og gjennomføring av aktiviteten. Med brukere menes her pasienter og pårørende. Mer informasjon om brukermedvirkning i forskning finnes på Helse Midt-Norges nettsider.
Krav til finansieringsplan: I tillegg til et enkelt budsjett for basisfinansieringen, skal det både gjøres rede for eksisterende eksternfinansierte prosjekter som inngår i CAG-en, samt en plan for kommende søknader om ekstern finansiering.
Krav til beskrivelse av den faglige aktiviteten: Den faglige hovedaktiviteten i CAG-en må beskrives detaljert slik at evalueringspanelet kan vurdere vitenskapelig kvalitet og realiserbarhet. Dette innebærer blant annet å klargjøre hovedhypotese, mål og forventet klinisk effekt, valg av metode og vitenskapelig strategi, forventede faglige utfordringer og plan for gjennomføring og implementering. Det er viktig at både den kliniske og den vitenskapelige delen av aktiviteten beskrives like grundig og i omtrent samme omfang.
En CAG velges ut etter en trinnvis vurdering:
- Administrativ vurdering av utlysningens formelle krav. Søknader som ikke oppfyller de formelle kravene forkastes.
- Et internasjonalt panel vurderer først søknadene med hensyn til kvalitet, impact, gjennomførbarhet og relevans (se nedenfor). De beste søkerne inviteres deretter til intervju med panelet. CAG-ens leder og nestleder skal møte sammen til intervjuet. Intervjuene foregår på engelsk. Søkerne presenterer først CAG-en og svarer deretter på spørsmål fra panelet. På bakgrunn av vurdering opp mot søknadskriterier og intervju rangerer panelet søknadene og sender disse til CAG-direktør.
- CAG-direktør utarbeider en begrunnet innstilling til Samarbeidsorganet.
- Samarbeidsorganet behandler innstillingen og fatter endelig vedtak om tildeling.
Vurderingskriterier som legges til grunn i søknadsevalueringen:
Kvalitet
- I hvilken grad er den foreslåtte CAG-en ambisiøs, nytenkende og framtidsrettet
- Kvaliteten på de faglige aktivitetene
- Vitenskapelig kvalitet med hensyn til hypotese, metode og planlagt gjennomføring
- Kvalitet på faglig nettverk og sentrale prosjektmedarbeidere
Effekt - impact
- Forventet effekt i helsetjenesten av den planlagte faglige aktiviteten
- Plan for hvordan resultater av den faglige aktiviteten skal omsettes i kompetanseutvikling, opplæring, formidling og innovasjon
Gjennomførbarhet
- Har CAG-en de nødvendige forutsetninger, kompetanse og ressurser til å gjennomføre den planlagte aktiviteten i henhold til egen tidsplan
- Kvalitet på organisering, ledelse og kjernegruppe
- Realistisk plan for finansiering av aktiviteten
- Forankring og støtte hos de samarbeidende institusjonene
Relevans for utlysningen
- I hvilken grad svarer søknaden på utlysningens formål og føringer om effekt på helsetjenestene, faglig samhandling mellom sektorene og økt kvalitet på forskning, innovasjon, utdanning og kompetanseutvikling.
- I hvilken grad har søknadsmiljøet behov for- og nytte av det løftet som CAG-status vil gi. Dette innebærer en vurdering av om utlysningen «treffer» det aktuelle miljøet på en slik måte at det vil gi betydelig positiv effekt og merverdi. Det kan bety at et allerede veletablert og faglig sterkt miljø ikke nødvendigvis når opp i vurderingen.
Det oppnevnes et evalueringspanel bestående av tre utenlandske personer med vitenskapelig kompetanse, kunnskap om helsesektoren og erfaring fra tilsvarende virkemidler som CAG. Det etterstrebes at panelets medlemmer skal ha komplementær kompetanse og erfaring, samt at det er en viss kontinuitet i panelet. Det siste vil bidra til å sikre at nivået på de tildelte CAG-ene holdes relativt stabilt.
Det er viktig at søkere har lest og gjort seg godt kjent med all informasjon på CAG-nettsiden: helse-midt.no/cag
Hvem kan søke?
Ansatte ved alle helseforetak under Helse Midt-Norge, vitenskapelig ansatte ved universiteter og høyskoler som er representert i Det regionale samarbeidsorganet for utdanning, forskning og innovasjon i Midt-Norge (Samarbeidsorganet). Det vil si: NTNU, Nord Universitet, Høyskolen i Molde og Høgskulen i Volda.
Formelle krav:
- Elektronisk søknadsskjema for CAG skal benyttes (lenke nedenfor).
- Alle dokumenter i søknaden skal være på engelsk av hensyn til evalueringskomiteen.
- Søknadsfrist er 25. august kl. 15.00.
- Søknaden omfatter tre hoveddeler:
- CAG-registreringsskjema
- CAG-søknad
- Obligatoriske vedlegg
- Søknaden må beskrive et reelt samarbeid mellom fagmiljøer på tvers av sektorer og institusjoner. Det er et krav at hele helseregionen er representert i CAG-en og at minst tre helseforetak og minst ett universitet/høyskole i regionen, er aktive partnere.
- Forventet effekt i helsetjenestene og hvordan ny kunnskap planlegges tatt i bruk, skal beskrives i søknaden.
- Søknaden må beskrive hvordan CAG-en vil bidra til kompetanseutvikling, opplæring og undervisning innenfor CAG-ens fagområde. Likeledes skal innovasjonspotensial i form av teknologisk nyvinning, tjenesteinnovasjon, bedriftsetablering, eller lignende, beskrives.
- Den kliniske og den vitenskapelige delen av aktiviteten skal beskrives like grundig og i omtrent samme omfang.
Forpliktende støtte fra de samarbeidende institusjonene:
CAG-søknaden må være tydelig støttet fra ledernivå (for eksempel klinikksjef og instituttleder), minst fra de to institusjonene der CAG-leder og nestleder har sine hovedstillinger. Det forventes at alle institusjoner som er sentrale i samarbeidet legger ved støttebrev som viser at ledelsen er villige til å prioritere og støtte CAG-aktiviteten.
Det er krav til egeninnsats i form av ett treårig ph.d.-stipend fra det universitet eller den høyskole som søknaden utgår fra. Garanti på finansiering fra dekannivå må legges ved søknaden. Institusjonen må forplikte seg til å finansiere én treårig ph.d.-stilling, etter Samarbeidsorganets gjeldende satser. Finansiering skal beregnes med halvårsvirkning første år og totalt tre år fram i tid.
Ledere som skriver støttebrev for CAG-søknader forventes å ha satt seg inn i informasjon og utlysningstekst og i den konkrete søknaden. Det forventes også at ledere gjør en vurdering av prosjektets nytteverdi og om CAG-ens planlagte aktiviteter er gjennomførbare innenfor de ressurser og tidsrommet som angis i søknaden.
Deadline for submitting the application is August 25 at 15:00.
- First: Please fill in the electronic Registration form.
- Observe the limitations in number of characters including spaces. These are absolute and cannot be exceeded.
- There is a helptext to the right of each box to help identify key issues.
- Fill in the application form in English.
- All boxes must be completed.
- Make sure to tick the box at the end of the page: Save my progress and resume later. Then you will get an email with a link so that you can complete the form and upload the necessary templates and other documents later.
- There are some compulsory attachments for the application. All applicants should use the available templates. Click on Templates at the end of the Registration form or follow this link. Then click on the name of the correct template. Download the template to your computer by clicking on the Download button (Last ned) at the top right of the page. Then choose to save the file to your computer. Fill in and edit the template until it is completed and saved on your computer and ready to upload (see below).
- Start by filling in the CAG Application form (template A).
- Observe the limitations in number of characters including spaces, indicated in the description of each chapter.
- The text in each chapter is added to help identify the key issues in the chapter.
- Fill in the application form in English - except the Norwegian abstract.
- All subjects must be completed.
- Please download and fill in the rest of the templates and the other documents required:
- Budget plan (template B)
- Plan for external funding (template C)
- Organisational chart (template D)
- CAG leadership and key members form (template E)
- Letters of support from the head of the relevant departments (or equivalent) of the CAG leader and co-leader (see example)
- CV and list of publications
a) A two-page CV for both CAG leader and CAG co-leader
b) A list of publications for both CAG leader and CAG co-leader for the past five years.7. Financing guarantee for a three-year PhD position from the Dean at the applicant institution (university or university college).
- When all parts of the application are completed, please return to the last page of the electronic Registration form, and upload by clicking the Select Files button and attach the necessary documents. When finished you click the Submit button. You will then receive an email confirmation within a few minutes.
Spørsmål om utlysning, søknad og tildeling rettes til Samarbeidsorganets sekretariat: samarbeidsorganet@helse-midt.no
CAG-direktør Björn Gustafsson: bjorn.gustafsson@ntnu.no