Alle sykehus i regionen på
Helseplattformen dekker nå 71 prosent av innbyggerne i Midt-Norge, 34 kommuner, 9 sykehus, alle sykehusapotek og sykehuslaboratorier.
Helseplattformen er den første, men også den eneste løsningen som tilbyr en felles plattform for kommune – spesialisthelsetjenester - fastlege - og avtalespesialister.
Midt-Norge består av fire helseforetak og til sammen åtte sykehus. Alle helseforetakene har innført nytt journalsystem.
Trondheim kommune tok i bruk Helseplattformen i mai 2022 og ble første kommune til å erstatte alle systemer innenfor helse og velferd med ett felles system. Laboratoriene ved sykehusene i Midt-Norge har brukt systemet siden 2020 (St.Olavs hospital) og 2021 (Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal).
St. Olavs hospital tok i bruk løsningen i november 2022 og Helse Møre og Romsdal innførte 27. april 2024 og Helse Nord- Trøndelag tok i bruk helseplattformen den 9. november i 2024.
Når kommer Helseplattformen?
November 2022
St. Olavs hospital tok i bruk Helseplattformen 12.november 2022
April 2024
Helse Møre og Romsdal innfører Helseplattformen 27.april 2024
November 2024
Helse Nord-Trøndelag innfører 9.november 2024
Fakta om Helseplattformen
- Helseplattformen er den første, men også den eneste løsningen som tilbyr en felles plattform for kommune – spesialisthelsetjenester - fastlege - og avtalespesialister.
- Ett av målene for Helseplattformen er at pasienter og brukere skal møte en mer helhetlig og sømløs helsetjeneste.
- Journalen skal følge pasienten i alle møter med helsetjenesten. All informasjon samles ett sted, det betyr at alt til enhver tid er oppdatert og det blir ikke nødvendig å gjenta det samme når du, som innbygger, beveger deg mellom fastlege, sykehus og kommunale tjenester.
- Et annet mål er at pasienten skal få mer innsikt i egen behandling og lettere kontakt med helsetjenesten. Det skjer gjennom innbyggerportalen HelsaMi.
- Prosjektet eies av Helse Midt-Norge RHF, Trondheim kommune og flere kommuner gjennom et eget aksjeselskap.
- Helseplattformen skal tas i bruk av 40.000 ansatte i helsetjenesten
- 720.000 innbyggere vil da kunne få tilgang til sin egen journal digitalt gjennom løsningen
- De ulike kommunene og helseforetakene planlegger å koble seg på Helseplattformen på ulike tidspunkt.
- Helseplattformen ble innført i Trondheim kommune i april 2022. I november samme år ble den innført ved St. Olav og seks andre kommuner i Trøndelag. Rennebu, Melhus, Tydal, Selbu, Vanylven, Oppdal, Midtre Gauldal og Skaun sammen med Helse Møre og Romsdal innfører 27.april.
- Smøla, Heim, Surnadal, Sunndal, Tingvoll og Hitra
sammen med Helse Nord-Trøndelag innfører 9.november.
Som innbygger har du tilgang til HelsaMi. Logg deg inn og se her hva du får i Midt-Norges nye innbyggerportal for helse- og omsorgstjenester.
Sist oppdatert 15.11.2024