- Vi vet at det er et sterkt økende behov for medisinsk utstyr i krigsområdet. Ambulansene vil bli en del av hjelpen som trengs inne i krigsherjede landet Ukraina og vi er glad for at de vil komme til stor nytte, sier Henrik A Sandbu, konstituert fagdirektør i Helse Midt-Norge.

Henrik A. Sandbu, konst. fagdirektør i Helse Midt-Norge
Stor giverglede og frivillig innsats
- Det er imponerende å se den store givergleden, dugnadsånden og det gode samarbeidet mellom offentlige og private bidragsytere sier Jon Ola Wattø som er avdelingssjef for Fellesfunksjonen i Midt-Norge.
Bak samarbeidet står flere frivillige organisasjoner som "Hjelp Ukraina Sunnmøre" og NVIO Sunnmøre (veteranforening). De frivillige har organisert og i samarbeid med lokalt næringsliv fått sponset både diesel, vedlikehold, service og dekk for at bilene skal være i god teknisk stand.
Takker alle som har bidratt
- Ambulansetjensten har naturligvis ikke budsjett for humanitær bistand. Vi er helt avhengig av det gode samarbeidet med lokalt næringsliv og arbeidet de frivillige har gjort for å kunne gi fra seg bilene i teknisk god stand. Fire biler er ikke all verden, men vi oppfordrer flere helseforetak om å gjøre tilsvarende, avslutter Wattø og takker alle som har bidratt.
Ambulansene står nå stasjonert i Ålesund og torsdag 24.mars setter de kurs mot den ukrainske grensen på lastebiler koordinert av DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap). Der foretar
(DSB) overlevering av ambulansene på et mottakssenter i Polen.