Starter munnbindproduksjon i Sykkylven

Smittevernproduksjon AS i Sykkylven har fått kontrakt på leveranse av 20 millioner munnbind til den nasjonale innkjøpsordningen for smittevernutstyr som forvaltes av Helse Sør-Øst RHF og Sykehusinnkjøp HF.

Illustrasjonsbilde av helsepersonell med verneutstyr
Illustrasjonsbilde

Kontrakten med Smittevernutstyr AS er den første kontrakten innkjøpsordningen har inngått om norsk produksjon av munnbind til spesialisthelsetjenesten og kommunene. I løpet av våren er det inngått en rekke avtaler med ulike norske virksomheter som er i gang med å produsere blant annet smittefrakker, øyebeskyttelse, operasjonsluer og desinfeksjonsmidler.

- Ny norsk produksjon er viktig for å bidra til at norsk helsevesen har tilstrekkelig med smittevernutstyr nå og i fremtiden. Derfor er vi er svært fornøyd med å få nok en norsk produsent på plass, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst RHF.

Sammen med Ekornes bidrar Smittevernutstyr AS til at Sykkylven kommune i Møre og Romsdal blir storleverandør av smittevernutstyr til helsevesenet. Ekornes er allerede i gang med produksjon av smittevernfrakker til spesialisthelsetjenesten og kommunene. Sammen med Janusfabrikken i Bergen lager bedriften også gjenbrukbare munnbind for egne kunder.

Starter rekruttering

Smittevernproduksjon AS springer ut fra industrimiljøet i Sykkylven der flere bedrifter er med på eiersiden. Bedriften vil dra nytte av kompetansen som er i  dette industrimiljøet. Produksjon av munnbind vil starte så snart alt nødvendig utstyr er på plass i Sykkylven.

Nå er styreleder Lars Einar Riksheim på jakt etter nye medarbeidere som skal bistå inn i produksjonen av munnbindene.

- Denne kontrakten vil bidra til å øke sysselsettingen i Sykkylven i en vanskelig tid. Vi har nå startet en rekrutteringsprosess. Totalt vil produksjonen sysselsette 10 -15 personer, sier Riksheim.