Björn Gustafsson blir ny fagdirektør

Björn Gustafsson er ansatt som fagdirektør i Helseavdelingen i Helse Midt-Norge RHF.

Portrettbilde av NTNU-dekan Björn Gustafson
Björn Gustafsson er i dag dekan ved fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU. I januar tar han fatt på jobben som fagdirektør i Helse Midt-Norge RHF. Foto: Helse Midt-Norge RHF

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og ser fram til å komme i gang. Dette er en veldig viktig stilling innenfor et fagområde jeg brenner for, og jeg ser fram til å gjøre mitt for å utvikle helsetjenesten til pasientens beste, sier Björn Gustafsson.

Gustafsson er i dag dekan ved fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU. Siden 2004 har han vært overlege i fordøyelsessykdommer ved St. Olavs Hospital, og i tillegg er han professor i fordøyelsessykdommer ved Institutt for klinisk og molekylær medisin.

Gustafsson var prodekan for forskning ved Det medisinske fakultet fra 2012-2015. Han var leder for Norsk Gastroenterologisk Forening 2009-2013. Han studerte medisin i Lund i Sverige. Han flyttet med sin familie til Norge i 1997 og har utført sin legespesialisering og forskerutdanning i Trondheim.

- Særdeles kompetent direktør

Han har i mange år hatt et nært forskningssamarbeid med Yale School of Medicine i USA og var også gjesteforsker ved Yale i 2007-2008.

- Vi er veldig glad for å ha sikret oss en særdeles kompetent fagdirektør. Han starter i stillingen på nyåret, sier Stig A. Slørdahl, administrerende direktør i Helse Midt-Norge.

Fagdirektør-stillingen i Helse Midt-Norge er svært viktig i arbeidet med å sikre et godt og likeverdig helsetilbud for befolkningen i regionen. Helsefagavdelingens hovedområder er helsefag, forskning, utdanning og innovasjon.

Gustafsson tar over stillingen etter Henrik A. Sandbu som har vært fagdirektør siden 2017. Han tiltrer stillingen over nyttår.

Flere nyheter? Abonner på vårt nyhetsbrev eller følg oss på Facebook og LinkedIn