Oppdraget for 2019

Tirsdag var det foretaksmøte for de regionale helseforetakene og overlevering av oppdragsdokument og styringsmål for 2019 fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Statsråd Bent Høie presenterte styringsmålene for helseforetakene i Norge under sin sykehustale tirsdag:

• Redusere unødvendig venting og variasjon i kapasitetsutnyttelsen
  • Prioritere psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling
  • Bedre kvalitet og pasientsikkerhet

— Styringsmålene er stødige mål som krever langsiktig arbeid. Det er helt nødvendig at vi fortsatt er spesielt oppmerksomme på disse områdene, sa Høie. Det er fjerde året på rad at disse målene settes øverst på agendaen.

Sykehustalen ble holdt i forkant av et felles foretaksmøte for de fire helseregionene. Der fikk helseregionene presentert statsrådens styringsbudskap, forventninger og krav for 2019.

Her finner du Sykehustalen 2019

Her finner du oppdragsdokument for 2019 for de regionale helseforetakene og protokoll fra tirsdagens foretaksmøte

Fant du det du lette etter?