Ny utgave av Magasinet HELSE - om Helseplattformen. Les det på web nå

Helseplattformen er et lagspill mellom kommuner, fastleger og sykehus. Hele den nye utgaven av Magasinet HELSE handler om nettopp dette. Bla i den digitale utgaven nedenfor.

Viser forsiden til magasinet.
På grunn av en medfødt sykdom er Iqra (7) avhengig av et velsmurt samarbeid mellom kommune og sykehus. Les mer om Iqra og de som jobber med Helseplattformen i den nye utgaven av Magasinet Helse. Lenke til magasinet finner du nedenfor.

Fra 2021 innføres Helseplattformen som er en felles pasientjournal for alle innbyggere i Midt-Norge. I den nye utgaven av Magasinet HELSE kan du lese om alle de flinke folkene som bidrar inn i digitaliseringsprosjektet.

Du kan for eksempel møte fastlegen fra Tingvoll som er overbevist om at Helseplattformen vil bidra til en enklere hverdag for alle fastleger.

Du møter barnelege Kurt Krogh som først var skeptisk, men som bestemte seg for å bli med og lage det arbeidsverktøyet han selv lenge har etterlyst.

Og du møter Iqra på 7 år som er avhengig av et velsmurt samarbeid mellom kommune og sykehus på grunn av en medfødt sykdom.

- Milepæl og startskudd

Magasinet har denne gangen to ledere. Den første er skrevet av leder i Regionalt brukerforum, Snorre Ness, som understreker at Helseplattformen ikke er noe mål i seg selv.

- Helseplattformen er et program eller et virkemiddel for kontinuerlig endring og forbedring av helsetjenester for pasienter og pårørende i Helse Midt-Norge, skriver Ness.

Magasinet forside 2019.jpg

Slik ser forsiden til det nye magasinet ut. Foto: Faksimile

Det er hele seks år siden et samlet Storting sluttet opp om visjonen «Én innbygger – én journal», skriver Stig Slørdahl, administrerende direktør i Helse Midt-Norge, i sin leder.

- Nå har vi tegnet avtale med Epic om en felles journalløsning for hele helsetjenesten i vår region. Det er en viktig milepæl og samtidig et startskudd, skriver Slørdahl.

- Optimisme og forventning

Ikke minst viser den nye utgaven av magasinet at vi har mange ansatte som har vært med – og som vil være med – nå når vi skal skape framtidas journalløsning for innbyggerne og helsetjenesten i Midt-Norge, mener Tor Harald Haukås, kommunikasjonsdirektør i Helse Midt-Norge.

- Det er mye optimisme og mange har store forventninger. Skal vi lykkes må vi aktivt involvere både brukere og fagfolk i det arbeidet Helseplattformen nå går i gang med, sier Haukås.

Magasinet blir tilgjengelig på alle klinikker og avdelinger på sykehusene i Midt-Norge, men også på alle fastlegekontor, hos kommunehelsetjenesten og brukerorganisasjoner, i offentlige bygg og hos andre samarbeidspartnere.

Sakene vil bli publisert på Helse Midt-Norges nettsider utover våren – men allerede nå er det mulig å bla i den digitale versjonen av magasinet via denne lenken.

Papirutgaven av magasinet være tilgjengelig senere i mai.

PS. «Endring» var tema for den forrige utgaven av magasinet, som vi utga i oktober 2018. Det kan du lese digitalt her. Tidligere utgaver ligger tilgjengelig her.

Vil du motta nyheter fra Helse Midt-Norge én gang i uka? Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev