Tirsdag er det offisiell åpning av Psykiatriløftet på Levanger

Helse- og omsorgsminister Bent Høie står for snorklippingen. Se direkteoverføringen av åpningen av det topp moderne psykiatriske sykehuset her.

Bildemontasje av det nye psykiatribygget på Levanger.
Sendingen fra åpningsseremonien starter klokken 10.55. Klokken 14-17 åpner sykehuset dørene for publikum.

Sendingen starter med en åpningsseremoni med taler og kulturelt innslag klokken 10.55, før Bent Høie foretar den offisielle åpningen av sykehuset.

Følg åpningen direkte på Helse Nord-Trøndelags Facebook-sider.

Fra klokken 14 til 17 åpner sykehuset dørene for publikum.

Det er Sykehusbygg som har vært byggherre for prosjektet. Arbeidet med forprosjektet (inkludert utstyrsprogrammering) startet etter påske 2015 og ble behandlet av foretaksstyret i oktober samme år.

Oppdraget omfattet nytt psykiatribygg på cirka 2700 kvm, i tillegg til ombygging av eksisterende bygg. Samlet investeringsramme er  beregnet til 192 millioner kroner, der nybygget står for 128 millioner kroner.

Helse Nord-Trøndelag har laget en timelapse-video av byggeprosjektet på Vimeo. Se den her.

Les mer om Psykiatriløftet her