Psykiatriløftet er åpnet

Etter en byggeperiode på ett år og fem måneder er den første og mest synlige delen av Psykiatriløftet åpnet. Helse- og omsorgsminister Bent Høie som sto for den offisielle åpningen.

Bildet viser statsråd Bent Høie som klipper snoren på åpningen.
Snorklipping: Direktør Torbjørn Aas, helse- og omsorgsminister Bent Høie og klinikkleder Kathinka Meirik deltok i åpningsseremonien. Foto: Helse Nord-Trøndelag

Høie beskrev åpningen som et løft for pasientene, de ansatte og for hele den nordre delen av Trøndelag.

- Hvordan vi har det rundt oss har mye å si for hvordan vi har det i oss. Nybygget signaliserer en helsetjeneste til en pasientgruppe som er høyt prioritert, sa Høie.

Allerede 1. september flytter de første pasientene inn i nybygget. Med det fortsetter neste fase i Psykiatriløftet, som innebærer ombygging og renovering av paviljongene fra 1980 og Arken. Dette skal etter planen stå ferdig sommeren 2019.

Les hele saken og se en film fra åpningen på Helse Nord-Trøndelags hjemmesider.

Bilde av det nye sykehuset.

Det nye bygget ble åpnet tirsdag denne uka. Foto: Helse Nord-Trøndelag