Grethe Aasved (63) blir ny direktør ved St. Olavs hospital

Etter ti år som toppleder i Aleris Helse AS, blir Grethe Aasved nå øverste leder på St. Olavs hospital.

Portrett av Grethe Aasved.
Grethe Aasved blir ny direktør ved St. Olav.

​Grethe Aasved er 63 år, bosatt i Oslo og opprinnelig fra Snåsa. Hun er utdannet fysioterapeut og lege, spesialist i psykiatri og har flere års erfaring fra indremedisin. I tillegg har hun flere kurs og utdanning innen ledelse, samt en rekke verv i ulike råd og utvalg på CV-en.

Aasved trekker frem blant annet integrasjonen med NTNU som en viktig motivasjonsfaktorer for direktørjobben.

– Det som er særlig spennende på St. Olav er integrasjonen med NTNU og fokuset på kort vei fra forskning til klinikk. Jeg er overbevist om at dette er svært viktig for å nå visjonen om fremragende behandling, i tillegg til at det legger grunnlaget for god rekruttering av dyktige fagfolk. I en kunnskapsbedrift som St. Olav er det medarbeiderne som er nøkkelen til suksess, og ikke minst den innovasjonskraften som ligger i å involvere og dele kunnskap, sier St. Olavs nye direktør.

Hun fremhever også den strategiske helhetstenkningen:

- Helseplattformen, standardiserte pasientforløp og fokuset på at pasienten skal møte én helsetjeneste. Å få lede et så spennende og nytenkende universitetssykehus er virkelig et samfunnsoppdrag som jeg ønsker å ta del i, sier Aasved.

Etter planen tiltrer hun stillingen som administrerende direktør ved St. Olav til høsten.

Les hele saken på St. Olavs nettsider.