Når mange kvalitetsmål

85 prosent av akuttpasientene i Helse Midt Norge mottok hjerte-lunge-redning før ambulansen kom. Pakkeforløp for kreftpasienter gir gode resultater. Dette er noen av funnene blant nye tall på 93 nasjonale kvalitetsindikatorer som publiseres 31. august.

Somatisk helse

• Gjennomsnittlig ventetid fra mottatt henvisning til helsehjelp påbegynnes i somatisk helse har gått ned.
  •  Helse Midt-Norge RHF hadde kortest gjennomsnittlig ventetid på 54 dager.
  •  På landsbasis var andelen fristbrudd for pasienter som har påbegynt helsehjelp i somatisk spesialisthelsetjeneste på 1,6 prosent i første tertial 2017, mot 1,2 prosent i første tertial 2016.

Kreft

• Det er positiv utvikling for de fleste pakkeforløpene for kreft.
  • Det er variasjon både når det gjelder andel pasienter inn i pakkeforløp og andel gjennomført på anbefalt tid både for de ulike krefttypene og for behandlingssteder.

Akuttmedisinske tjenester

• Andel pasienter hvor det ble startet hjerte-lunge-redning før ambulansen ankom var høyest i Helse Midt-Norge (85 prosent)

Psykisk helsevern barn og unge

• Generelt viser kvalitetsindikatorene en stabil eller positiv utvikling, men med til dels store variasjoner mellom helseforetakene.

Psykisk helsevern for voksne

• Helse Midt-Norge RHF hadde lengst gjennomsnittlig ventetid på 52 dager.
  • Tvangsinnleggelser utgjorde 16,9 prosent av alle innleggelser for døgnopphold i psykisk helsevern første tertial 2017. Dette er uendret fra første tertial 2016

Nye nasjonale kvalitetsindikator:

• Selvbestemt abort gjennomført medikamentelt eller kirurgisk
  • Sykehjems deltakelse i undersøkelsen av helsetjenesteassosierte infeksjoner (NOIS-PIAH)

Her kan du lese mer om resultatene

Helsenorge.no

Helsedirektortatet