HUNT 4 er i gang!

Nå inviteres alle nordtrøndere over 13 år til å delta på HUNT4, helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag. Det er fjerde gang at denne viktige og unike undersøkelsen arrangeres.Administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF, Stig A. Slørdahl, på åpninga av HUNT4 stasjonen på Stjørdal
Administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF, Stig A. Slørdahl, på åpningen av HUNT4 sin helsestasjon på Stjørdal.

Hvorfor

Helseundersøkelsene i Nord-Trøndelag (HUNT) er en stor samling av helseopplysninger og blodprøver som har som formål å finne ut hvorfor noen blir syke mens andre holder seg friske, hva som påvirker helsa vår, og hvordan helsa vår påvirker livet. Derfor samles opplysninger og blodprøver fra mange tusen nordtrøndere. Dataene brukes både nasjonalt og internasjonalt. 

Regionens betydning

 - Innbyggerne Nord-Trøndelag kan være stolte av denne dugnaden. Helseundersøkelsen er "litt mitt" for alle nordtrøndere og innbyggerne tar et ansvar for hele befolkningen, både innenlands og utenlands, 
sier administrerende direktør Stig A. Slørdahl i Helse Midt-Norge RHF. 

Helse Midt-Norge RHF er ambassadørbedrift og har gitt store forskningsmidler til HUNT4. - Det vil vi fortsette med. Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag fremmer folkehelsa i hele Midt-Norge, fortsetter Slørdahl. 

Din deltakelse

Nå har du mulighet til å bidra til en av verdens største og mest suksessfulle befolkningsundersøkelser. Til gjengjeld får du nyttige opplysninger om din egen helse, kropp og fysisk aktivitet. Dette vil hjelpe deg til å ta vare på din egen helse. 

Når og hvor

Det endelige startskuddet går av mandag 4. september i Stjørdal. Deretter står Levanger og Frosta for tur. 

Om undersøkelsen

Som innbygger i Nord-Trøndelag vil du få invitasjon i posten med tidspunkt for din undersøkelse. 

Mer om HUNT4: