Hjelp pasienten med å velge behandlingssted

Pasienter med henvisning til undersøkelse eller behandling på sykehus, har rett til å velge behandlingssted. Pasientrådgivere kan hjelpe både pasienter og helsepersonell med å finne behandlingsstedet med kortest ventetid.

​- Velg behandlingssted og få kortere ventetid, oppfordrer Astrid Brudeseth, ansvarlig  for informasjonstjenesten Velg behandlingssted i Helse Midt-Norge.

Pasienter kan kontakte en pasientrådgiver og få råd om valg av behandlingssted og rettigheter. Pasientrådgivere er sykepleiere med erfaring fra spesialisthelsetjenesten. De kan også hjelpe til med å finne avtalespesialist eller tilbud innen ordningen Raskere tilbake.

- For å ta gode valg om egen helse, er det nødvendig med relevant informasjon. Pasientrådgivere har taushetsplikt og hjelper deg gjerne hvis du ønsker individuelle råd, sier Astrid Brudeseth.

Pasienter med spørsmål om hvordan de skal gå fram for å velge behandlingssted, kan ta kontakt med fastlegen sin eller ringe 800 HELSE (800 43 573) og få hjelp av en pasientrådgiver. Fastleger og annet helsepersonell har i tillegg et eget telefonnummer inn til pasientrådgiverne: 800 50 004.

Fritt behandlingsvalg kan gi din pasient raskere behandling!

Mer informasjon finner du på på helsenorge.no:

Velg behandlingssted