Første spadetak for Psykiatriløftet

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har i dag signert «grunnsteinen» for Psykiatriløftet og tatt første spadetak for det nye psykiatribygget på Sykehuset Levanger.

​Representanter fra Helse Midt-Norge, styreleder, brukerutvalg, Sykehusbygg, Veidekke, ansatte ved Klinikk for psykisk helsevern og rus og øvrige gjester var til stede i seansen som ble markert med taler, korsang ved sykehuskoret Koridor og kaker til alle frammøtte.

- Psykisk helsevern er en del av hverdagslivet, og med Psykiatriløftet tar Helse Nord-Trøndelag oss et steg videre ved å integrere psykisk og fysisk helse – hele mennesket. Psykiatriløftet er mer enn en bygning, det er en ny helsetjeneste – pasientens helsetjeneste, sa Bent Høie.

Helse Nord-Trøndelag har i mange år planlagt utvidelse av sitt tilbud innenfor psykisk helsevern og rusbehandling.

I de kommende to årene vil det pågå byggeaktivitet ved Sykehuset Levanger. Det såkalte Psykiatriløftet vil etter åpning inneholde nye tilbud innenfor rusbehandling, spiseforstyrrelse, alderspsykiatri og akuttbehandling. Nybygget er forventet ferdigstilt og klart for bruk i september 2018.

Les hele saken på Helse Nord-Trøndelag nettside