Forskningspris for fokus på samhandling

Så nært pasientens hjem som mulig

Helse Midt-Norges forskningspris for 2016 tildeles Marit Kvangarsnes (NTNU Ålesund) og klinikksjef Torstein Hole (Helse Møre og Romsdal), for forskning som har bidratt til bedre samhandling mellom primær- og spesialisthelsetjenesten i pasientbehandling så nært pasientens hjem som mulig.

I dag ble den trettende forskningsprisen i Helse Midt-Norge utdelt. Fv: Snorre Ness (leder i Regionalt Brukerutvalg), Marit Kvangarsnes (professor NTNU Ålesund) og Torstein Hole (klinikksjef Helse Møre og Romsdal).

​Det er Regionalt brukerutvalg i Helse Midt-Norge som hvert år tildeler forskningsprisen i helseregionen. Utdelingen i år er den trettende i rekken og ble delt ut på Regional forskningskonferanse i Trondheim i dag.

– Jeg er rørt, og det er en ære og en glede å motta denne prisen. Det stimulerer til å forske videre. Tusen, tusen takk, sa Marit Kvangarsnes da hun fikk prisen under siste del av den regionale forskningskonferansen.
– God forskning er teamarbeid. Uten brukere blir det ingen forskning. Det er altså syke personer som stiller opp for at vi skal kunne utvikle helsetjenestene. Takk til dem, og takk til kolleger og fagmiljø som har backet oss, sa den andre prisvinneren, Torstein Hole.